topbella

Monday, 15 October 2012

Diari VS Blog

Kalo dl diari menjadi pilihan hati ak tapi sejak akhir2 'passion' ak telah beralih arah ke blog..kikiki..konon cam hebat la kan..agak pening gak la ak nak explore bnde baru nie..setiap persoalan ak ajukan kepada yang pakar..Sebenarnye dah lame dh ak berminat dalam bidang penulisan nie..sepanjang aku hidup, dah 6 diari ak tulis..3 darinye ak dah bakar bile mak ak jumpe dan bace..malu beb..hehehe..dan 3 masih lagi ade dlm simpanan ak..ketiga-tiga diari yg masih wujud nie adalah diari luahan perasaan ak terhadap 'AA'..dan ak namekan diari tersebut 'DIARI CINTA'..ha jgn tak tau..ak sebenarnye sgt sentimental ala2 cite hindustan..tapi bkn aku sorang je mcm 2..mak ngan adik2 ak pun same..senang sgt utk mgalirkan air mate dan buat cite cerekarama kat umah 2..pening pale abah kadang2..tapi nk buat macam mane kan..majoriti adalah wanita..

Sebenarnye ade pro n contras di antara blog dan diari..kalo mase ak nk tulis diari mesti tulisan tak same setiap page..kene2 plak mase2 malas..adik aku punye tulisan lagi cantik..pastu kalo ade typo error msti ak kne koyakkan the whole page..tapi kalo ngan blog banyak sgt tulisan yg cantik2..sedap sket mate memandang..Pastu yg tak bestnye dgn blog nie feel ak lmbat sket nak datang..huhuhu..idea ak lambat sket nak sampai ke dalam pale..hehehehe..ape pn aku akan cube yg terbaik untuk seimbangkan diari dan blog..dan siyes ak mule menyukai hobi baru nie..Thanks to all supporter..yg gigih tanye dah update blog ke blom..yg pasti saya masih dalam sesi pembelajaran..

serangkap pantun untuk sume....

Buah cempedak d luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tlg tunjukkan....

2 penyangak:

Post a Comment

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

My Photo
Zuliya Aini Ahmad Tarmizi
View my complete profile