topbella

Monday, 19 November 2012

Bila Kompang Di Palu..

Tahniah pada adik kakcik, kerana telah selamat mendirikan rumah tangga bersama suami tercinta. Sepanjang aku menghulurkan bantuan kat umah kakcik, aku sangat seronok. Selama nie mmg jiwa aku dah suka dengan benda2 yg melibatkan kenduri kendara nie. Tapi apakan daya, kat Perak jarang dah nk jmpe gotong royong camnie,especially kat area umah aku. Tgk mase kenduri abang cik dulu, buat kat dewan, masak memasak pun serah kat katering. Lps je kenduri kiteorang balik dan tido..

Ape pun sepanjang majlis nie banyak bende yg buat aku tak bleh nak lupe. Contohnya apabila situasi meminjam baju berlaku. HAHAHAHA. Very2 sweet tau. Lagipun family kakcik sangat baik, dan aku tak rase langsung macam orang luar. Lagi satu yang paling best adalah bile aku dah dapat 2 orang anak sepanjang 5 hari aku kat umah kakcik. Sangat PANTAS kan?? hehehe. 2 orang anak sedara kakcik aliya dan ayuni panggil aku mama. Penat aku suruh panggil makcik, tapi biase la budak2, cepat lupa. Tak sampai 5 minit panggil ak mama balik. Kadang-kadang panggil kakak la hahahaha. Kamu berdua sangat chumel tau. Sedih lak mase nak balik balik Kuala Terengganu malam tu bile budak 2 orang nie jerit2 tak bagi balik. Nak mengalir gak air mate nie.

Sepanjang majlis, takdela pulak jiwa aku nie memberontak nak kawen sangat. Biase-biase je. sebab mungkin dah matang kot. Lagipun aku malas dah nak pikir soal2 nie lagi. Best ape dok macam nie. Tenang je, tapi kalo AA bace ape yg tulis nie kompom aku kene marah. Die tak suke aku pikir mcm 2. Malam tadi aku kuar ngan die, nasib baik die ade keje kat sini kalo tak jangan harapla nak jumpe. Bznye mengalahkan Perdana Menteri. Aku ikut je, nk jumpe jom. 

Apepun semoga hari bahagia aku dan orang2 kat sekeliling aku akan tiba, kerana kami juga berhak bahagia..hehehe

AMIN

1 penyangak:

kakcik said...

nantikan entry kedua kakcik

Post a Comment

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

My Photo
Zuliya Aini Ahmad Tarmizi
View my complete profile